in

WRC 2016 – Rally Argentina Highlights

Het is regerend wereldkampioen Sebastien Ogier wederom niet gelukt om Rally Argentina te winnen, het is de enige rally op de WRC-kalender die hij nog nooit heeft gewonnen. Teamgenoot Jari-Matti Latvala ging tot en met zaterdagmiddag aan de leiding, maar de Fin crashte op een spectaculaire manier uit de rally. Hierdoor kwam Hayden Paddon aan de leiding te liggen met zijn Hyundai i20 WRC.

Op zondagochtend had de Nieuw-Zeelandse Paddon ruim 30 seconden voorsprong op Ogier, maar de Fransman ging als een razende van start en bracht het verschil terug naar nog maar 2.6 seconden. De Hyundai-coureur wist dus wat hem te doen stond op de allesbeslissende proef, voluit gaan en Ogier op afstand houden. Dit is exact wat Paddon deed op de Powerstage, hij was maar liefst 11 seconden sneller dan Ogier en won zijn allereerste WRC rally met 14,3 seconden voorsprong op de Fransman.

De zege van Paddon is de tweede voor Hyundai in het WRC. Achter Paddon wisten Sebastien Ogier en Andreas Mikkelsen namens Volkswagen de tweede en de derde plek op te eisen. Ogier behoudt de leiding in het klassement en heeft 39 punten voorsprong op Paddon en 44 punten op Mads Ostberg. Latvala kan een kampioenschap nu wel uit zijn hoofd zetten met drie uitvalbeurten in de eerste vier rally’s.

Video: WRC 2016 – Rally Argentina Highlights

Stages 5-8

Stages 9-12

Stages 13-15

Stages 16-18

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC Hungaroring Highlights

WTCC 2016 – Catsburg pakt podium op de Hungaroring

Voorproefje van Matt LeBlanc's Ariel Nomad test

Voorproefje van Matt LeBlanc’s Ariel Nomad test