in

WRC 2016 – Rally Mexico Highlights

Na twee overwinningen voor Sebastien Ogier en twee DNF’s voor Jari-Matti Latvala was de Fin gebrand op een goed resultaat. Daar slaagde hij met vlag en wimpel in want Jari-Matti Latvala en navigator Miikka Anttila waren in topvorm en wonnen de Rally van Mexico. Met de winst van Jari-Matti Latvala kwam er een einde aan een tien jaar durende zegereeks van Franse coureurs in Mexico, neergezet door beide Sebastien’s.

Met een tweede plaats en drie bonuspunten voor de winst in de Power Stage gaat Sebastien Ogier nog steeds ruim aan de leiding in het World Rally Championship, hij heeft 33 punten voorsprong op Mads Ostberg. Latvala houdt zijn titelkansen in leven met zijn overwinning in Mexico maar zal vanaf nu constant moeten scoren om zijn 50 punten achterstand weg te werken.

De overwinning van Latvala betekende tevens de twaalfde achtereenvolgende overwinning voor de Polo R WRC, een evenaring van het record. Highlights, crashes en overstekende koeien zie je in de onderstaande video’s.

Video: Rally Mexico Highlights

Stage 7-10

Stages 11-13

Stages 14-18

Stage 20

Powerstage

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Pagani Huayra BC

Pagani Huayra BC zoekt het circuit op

Aston Martin Vulcan

Top Gear Magazine test de Aston Martin Vulcan