in

WRC 2016 – Rallye de France Highlights

De rally op Corsica kende slechts 10 stages, maar de gemiddelde lengte per stage was bijna 40 kilometer. Er werd van de coureurs dus opperste concentratie gevraagd op de krappe en bochtige bergwegen, want foutjes op Corsica betekenen vaak einde rally.

Sebastien Ogier won nog nooit op Corsica en dus was de Fransman erop gebrand om deze rally te winnen. Vooraf was de regerend kampioen al torenhoog favoriet en eenmaal onderweg liet Ogier er geen twijfel over bestaan, hij was niet te kloppen dit weekend. De eerste vier stages werden gewonnen door de Fransman en vanaf dat moment bouwde hij zijn voorsprong alleen maar uit.

Thierry Neuville kon als enige binnen de minuut blijven van Ogier en werd met de Hyundai tweede. Ogier’s teamgenoten, Mikkelsen en Latvala, moesten 1:10 minuten en 1:35 minuten toegeven op de Fransman die nu vrijwel zeker is van een vierde wereldtitel.

Video: Rallye de France Highlights

Stages 1-2

Stage 3-4

Stage 5-6

Stage 7-8

Stage 9

Stage 10

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

formule-1-2016-malaysian-grand-prix-highlights

Formule 1 2016 – Malaysian Grand Prix Highlights

seat-leon-cupra-speelt-met-mclaren-p1-en-yamaha-r6

Seat Leon Cupra speelt met McLaren P1 en Yamaha R6