in

WRC 2016 – Rallye Monte-Carlo Highlights

De Rallye Monte-Carlo trapt zoals altijd het World Rally Championship seizoen af. In de heuvels rondom Monte-Carlo en de nabijgelegen Alpen werden 16 stages verreden met als afsluitende stage op zondag de legendarische Col de Turini.

Rallye Monte-Carlo is in wezen een asfalt rally, maar het onvoorspelbare weer zorgt voor zeer gevarieerde condities. De coureurs moeten daarom rekening houden met sneeuw, ijs en droog asfalt binnen dezelfde stage. Hierdoor is het belangrijk een evenwichtige balans te zoeken waardoor de auto op iedere ondergrond grip heeft, geen gemakkelijk taak. Ervaring om de weg te lezen is dan ook van essentieel belang, zoals jullie in onderstaande highlight video’s zullen zien.

De Franse wereldkampioen Sebastiën Ogier van het Volkswagen fabrieksteam zegevierde in Monte-Carlo. Hij won met bijna twee minuten voorsprong op zijn Noorse teamgenoot Andreas Mikkelsen. De Belg Thierry Neuville (Hyundai) eindigde als derde. Jari-Matti Latvala en Kris Meeke, Ogiers concurrenten voor de titel, vielen zaterdag uit.

Video: Rallye Monte-Carlo Highlights

Stage 1-5

Stages 6-8

Stages 9-10

Stages 11-13

Stage 14

Power Stage SS16

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Datsun Sunny Ute

Jay Leno’s Garage – Datsun Sunny 1200 UTE

RAT BUG 1968 Volkswagen Kever

“RAT BUG” 1968 Volkswagen Kever