in

WRC 2017 – Rally Polen Highlights

Wat een geweldige Rally van Polen zagen we afgelopen weekend, bloedsnelle stages, hevige regenval, de nodige crashes en een prachtig gevecht om de overwinning.

Zeventien stages lang streden Ford-coureur Ott Tanak en Hyundai-coureur Thierry Neuville om de eerste positie, op gepaste afstand gevolgd door teamgenoten Paddon en Ogier. Maar op de laatste dag van Rally Polen nam Tanak te veel risico waardoor hij op hoge snelheid spinde en tegen een boom klapte. De Est kon de proef nog uitrijden maar er was te veel schade om in de resterende stages van start te gaan.

Door het uitvallen van Tanak schoven Paddon en Ogier op naar respectievelijk de tweede en derde positie, op ruime achterstand van Thierry Neuville. De Belg consolideerde zijn voorsprong in de laatste twee stages en won zijn derde rally van het seizoen.

In het klassement staat regerend kampioen Sebastien Ogier nog altijd bovenaan, maar zijn voorsprong is nog maar 11 punten op Neuville.

Video: Rally Polen Highlights

Stages 1-5

Stages 6-9

Stages 10-12

Stages 13-17

Stages 18-21

Stages 22-23

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Geweldige Save tijdens de 6h of Watkins Glen

Geweldige Save tijdens de 6h of Watkins Glen

Onboard-LaFerrari-FXX-K-op-Spa-Francorchamps

Onboard LaFerrari FXX K op Spa-Francorchamps