in

WRC 2017 – Rally Spain Highlights

De 11e ronde van het World Rally Championship vond plaats in Spanje en alle ogen waren gericht op de twee titelkandidaten, Ogier en Neuville. Geen van beide coureurs ging er echter met de winst vandoor in Spanje, die eer behoorde toe aan Kris Meeke die zich enigszins revancheerde voor een tot dusver dramatisch seizoen.

Hyundai Motorsport had daarentegen een dramatisch weekend, alle drie de rallyauto’s kwamen niet aan de finish. Op zaterdag sloopten Dani Sordo en Andreas Mikkelsen hun wielophanging toen zij een bocht iets afsneden en op zondag stond hetzelfde lot te wachten voor Thierry Neuville. De Belg sneed een bocht iets af en raakte een rots die het wiel en de ophanging verwoestte.

De grootste concurrent van Neuville voor de wereldtitel, viervoudig wereldkampioen Sébastien Ogier, eindigde als tweede en loopt 21 punten uit op de Hyundai-coureur. Ogier kan hierdoor eind deze maand in Wales voor de vijfde keer op rij wereldkampioen worden. Dankzij de derde plek van Ott Tanäk is de wereldtitel voor constructeurs ook bijna vergeven, M-Sport heeft nog maar vier punten nodig om deze titel te veroveren.

Video: WRC 2017 – Rally Spain Highlights

Stages 4-6

Stages 7 – 9

Stages 10 – 13

Stages 14 – 16

Stage 19

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M760Li vs Tesla Model S vs Audi RS 6 vs Mercedes-AMG S Estate

BMW M760Li vs Tesla Model S vs Audi RS6 vs Mercedes-AMG E63 S

Audi RS3 Crash

Belg schrijft Audi RS3 compleet af op Chimay