in

WRC 2018 – Ogier grijpt zesde wereldtitel in Australië

Sébastien Ogier heeft in Australië voor de zesde keer in zijn carrière de WRC-titel behaald. De Fransman had maar één taak, Hyundai-coureur Thierry Neuville voorblijven en dat lukte, de Belg haalde uiteindelijk niet de finish.

Voor Ogier is het zijn zesde wereldtitel op rij. Van 2013 tot en met 2016 werd hij wereldkampioen met een Volkswagen Polo WRC, vorig jaar en dit jaar pakte hij de titel met een Ford Fiesta WRC. Een bijzondere prestatie want het is niet heel vaak voorgekomen dat een coureur met twee verschillende fabrikanten wereldkampioen is geworden.

Ogier is nu nog maar 3 titels verwijderd van het record van voormalig rivaal Sébastien Loeb. Saillant detail is dat Ogier volgend jaar terugkeert naar Citroën, waar hij in 2011 vertrok omdat hij vond dat Loeb een voorkeursbehandeling kreeg. Kan de Fransman volgend jaar een wereldtitel met een derde fabrikant toevoegen aan zijn palmares? We gaan het zien!

Video: WRC 2018 – Rally Australië Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sophia Flörsch beleeft horrorcrash in Macau

Sophia Flörsch beleeft horrorcrash in Macau

snelste-straatlegale-Supra-op-de-kwart-mijl

Dit is de snelste straatlegale Supra op de kwart mijl