in

WRC 2018 – Rallye Monte-Carlo Highlights

Sebastien Ogier heeft voor de vijfde keer op rij de Rallye Monte-Carlo gewonnen, de traditionele seizoensopener van het World Rally Championship.

De rally van Monte Carlo is een van de lastigste van het seizoen vanwege de wisselende omstandigheden, de coureurs kunnen in één proef te maken krijgen met droog asfalt, bevroren sneeuw, modder en regen. Vrijwel iedere coureur maakte dan ook wel een klein foutje, voor de één betekende dit opgave terwijl de ander met veel geluk verder kon rijden.

Ook de Franse Ford-coureur ging enkele keren in de fout, maar steeds kon Ogier zijn weg vervolgen zonder veel tijdverlies. Dit in tegenstelling tot Thierry Neuville die in de allereerste proef op donderdagavond van de weg schoot en daarbij dusdanig veel tijd verloor dat een zege haast onmogelijk was.

De regerend kampioenen, met sinds dit seizoen weer fabriekssteun van Ford, zijn dus goed van start gegaan. Het meest opvallende was echter de prestatie van Toyota, Ott Tänak eindigde als tweede voor teamgenoot Latvala. De derde Toyota-coureur, Lappi, leek als vierde te eindigen maar hij maakte in de allerlaatste proef een cruciale fout waardoor hij drie posities verloor in het klassement.

Kris Meeke eindigde weliswaar als vierde maar de Citroën’s maakten weinig indruk, de Franse fabrikant profiteerde vooral van de fouten van anderen en Graig Been eindigde maar net in de top 10.

Video: WRC 2018 – Rallye Monte-Carlo Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard bij de 2018 Renault Megane RS op Circuit Jerez

Ford Performance-modellen

Acht Ford Performance-modellen houden een one lap race