in

WRC 2019 – Rallye Deutschland Highlights

Het wereldkampioenschap rally keerde terug naar asfalt voor de tiende ronde van het WRC. In Duitsland werd een strijd verwacht tussen Ott Tänak, Thierry Neuville en Sebastien Ogier, maar daar kwam niets van terecht. De Belg en de Fransman konden het tempo van Tänak niet bijbenen en de Est domineerde de rally van start tot finish. Hij won met een voorsprong van 20,8 seconden en behaalde zijn vijfde overwinning van dit jaar.

Op de tweede plaats eindigde de Toyota Yaris WRC van teamgenoten Kris Meeke en Sebastian Marshall. Voor beide Britten was het hun eerste podiumfinish voor Toyota. De derde plaats was eveneens voor een Toyota Yaris WRC, van coureur Jari-Matti Latvala en navigator Miikka Anttila. Dat één merk als eerste, tweede én derde is gefinisht, was vier jaar niet in het WRC voorgekomen.

Door de winst heeft Ott Tänak nu een voorsprong van 33 punten in het rijdersklassement op de nummer twee, Hyundai-coureur Thierry Neuville.

Video: WRC 2019 – Rallye Deutschland Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hoe de Fast & Furious Toyota Supra tot stand kwam

Hoe de Fast & Furious Toyota Supra tot stand kwam

Aangepaste Bugatti Chriron tikt 490 kmh aan

Bugatti Chiron Super Sport 300+ tikt 490 km/h aan