in

WRC-auto’s op de openbare weg in Kroatië

Je zult nooit enige vorm van motorsport zien waarbij de raceauto’s zelf naar het event rijden, omdat ze altijd vervoerd worden in vrachtwagens naar het circuit. Maar in het World Rally Championship rijden de coureurs met hun bolides over de openbare weg van stage naar stage. Simpelweg omdat het servicepark op een vaste locatie staat en de stages een verschillend startpunt hebben.

In Kroatië, waar het WRC was voor de vierde ronde van het kampioenschap, filmde deze spotter hoe de rallyauto’s over de snelweg naar hun volgende stage reden. Ondanks dat de WRC-auto’s gebaseerd zijn op kleine B-segmenters, zien we dat het toch lomp grote bolides zijn geworden met hun uitgeklopte wielkasten en enorme vleugels.

Het is natuurlijk niet makkelijk om je aan de snelheid te houden in zo’n rallymonster. Thierry Neuville kreeg een boete van €1900, na te zijn geklokt met een snelheid van 156 km/h op een gedeelte dat beperkt is tot 80 km/u na stage 4. De auto’s worden door de FIA gevolgd middels GPS en als coureurs zich niet aan de snelheid houden wordt dat zwaar bestraft. Naast de geldboete kreeg de Belg ook één minuut tijdstraf en twee dagen taakstraf.

Video: WRC-auto’s op de openbare weg in Kroatië

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi R8 Capristo-uitlaat

Audi R8 V10 met Capristo-uitlaat krijgt rode billen

Ferrari 360 CS ramt Pickup bovenop andere auto

Ferrari 360 CS ramt Pickup bovenop andere auto