in

WRC 2014 – Rally Argentina Highlights

Rally Argentina, de vijfde rally van het World Rally Championship is vandaag gestart en hier kun je highlights van de stages zien.
Volkswagen Motorsport heeft de afgelopen vier rally’s gewonnen, driemaal Sebastien Ogier en éénmaal Jari-Matti Latvala. De Volkswagen Polo R WRC is dus ook dit jaar zeer sterk maar Mats Østberg bewijst met twee derde plekken dat de Citroën DS3 WRC het ook niet slecht doet.

Rally Argentina is de enige rally op de kalender die in Zuid-Amerika verreden wordt en staat bekend om het ruige landschap, veel gravel en stof en natuurlijk de flinke waterpoelen. Het is een zware wedstrijd waarin het weer lastig te voorspellen is. Het kan er warm en stoffig zijn maar het kan net zo makkelijk flink regenen en flink modderig zijn. De Rally van Argentinië wordt verreden in de bergen rondom Cordoba. Het schema bestaat uit zeven klassementsproeven die elk tweemaal worden verreden. De totale lengte van de klassementsproeven bedraagt ruim 405 kilometer en is daarmee de langste rally het seizoen.

Is Volkswagen wederom onhoudbaar of gaat er voor het eerst dit seizoen een andere fabrikant met de zege ervandoor? En hoe doet ex-Formule 1 coureur Robert Kubica het? De Pool heeft nog geen enkele rally uitgereden en valt voornamelijk op door zijn crashes. Op al deze vragen krijg je antwoord met onderstaande highlights, naarmate de rally vordert plaatsen wij hier nieuwe video’s.

Rally Argentina Stage 1 Highlights

Rally Argentina Stage 2-3 Highlights

Rally Argentina Stage 4-5 Highlights

Rally Argentina Stage 6-7 Highlights

Rally Argentina Stage 8-9 Highlights

Rally Argentina Stage 10-14 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo drift je een 600 pk BMW M3 E92 GT4

Zo drift je een 600 pk BMW M3 E92 GT4

Deze jongen bouwde zelf een rally auto

Deze jongen bouwde zelf een rallyauto met V6-motor