in

WRC 2014 – Rally Finland Highlights

Na een korte zomerstop werd het World Rally Championship hervat met Rally Finland, wat ons betreft een van de gaafste rally’s op de kalender. Zoals gewoonlijk houden we jullie weer op de hoogte middels highlights van WRC, blijf deze post dus volgen voor de laatste updates.

Er heeft al vier jaar geen Fin meer gewonnen en dus staat de druk vol op Jari-Matti Latvala, die daarvoor eerst moet afrekenen met regerend kampioen en leider in het kampioenschap, Sebastien Ogier. De Fransman won tot dusver vijf van de zeven rally’s en Latvala won de twee overige rally’s. Volkswagen domineert het World Rally Championship zoals vooraf werd verwacht en als Latvala nog enige rol van betekenis wilt spelen in het kampioenschap dan moet hij Rally Finland winnen.

Er staan 26 stages op het programma met een totaal van 360 kilometer, merendeel wordt verreden rondom de stad Jyväskylä. Slechts vier stages die in 2013 werden verreden komen dit jaar weer aan bod, waarvan Ouninpohja het beroemdst is. Dit snelle stuk vol glooiende bochten en heuvels wordt gezien als WRC’s ultieme test voor ‘skill and bravery’. Pacenotes moeten perfect zijn want iedere fout wordt ongenadig hard afgestraft en zoals we inmiddels weten, “There is no such thing as a slow accident in Finland”.

Rally Finland Stages 1-2

Rally Finland Stages 3-7

Rally Finland Stages 8-10

Rally Finland Stages 11-16

Rally Finland Stages 17-21

Rally Finland Stages 22-25/strong>

Rally Finland Powerstage 26/strong>

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris leert je driften met de BMW M235i

Chris Harris leert je driften met de BMW M235i

Hang een blikje aan het stuur en de S-Klasse bestuurt zichzelf

Hang een blikje aan het stuur en de S-Klasse bestuurt zichzelf