in

WRC 2014 – Rally Polen Highlights

De Rally van Polen is in volle gang en is voor het eerst sinds 2009 weer onderdeel van het World Rally Championship. Het is pas de derde keer dat Rally Polen op de WRC kalender staat en veel van de huidige coureurs hebben de rally niet eerder verreden.

Het parcours wordt vergeleken met dat van Finland, maar dan zonder alle heuveltoppen en sprongen. De klassementsproeven worden gehouden rond Mikołajki en vinden hun weg door het pittoreske Mazurische merengebied op wegen van zand en grind. De coureurs moeten over drie dingen in het bijzonder beschikken: een goed uitgebalanceerd auto, een gezonde dosis lef en de neiging om het gaspedaal naar de bodem te drukken aangezien dit een van de snelste rally’s op de kalender is.

Na drie dagen bestaat de top drie wederom uit Volkswagen coureurs, of Ogier, Latvala of Mikkelsen aan de leiding gaat kun je in de highlights hieronder zien. Deze post blijven wij updaten met nieuwe highlights totdat alle 24 stages verreden zijn.

Video: Rally Polen 2014 Highlights

Rally Polen Stages 1-2

Rally Polen Stages 3-6

Rally Polen Stages 7-12

Rally Polen Stages 15-17

Rally Polen Stages 17-24

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mad Mike Drift Goodwood Hillclimb

Mad Mike Drift Goodwood Hillclimb

Vrouw zorgt voor interessante politieachtervolging

Vrouw zorgt voor interessante politieachtervolging