in

WTCC 2012 – Sonoma Highlights

Na een flinke rustperiode ging het World Touring Car Championship afgelopen weekend voor het eerst van start op Amerikaanse bodem. Op het circuit van Sonoma pakte Alain Menu de pole position. Tom Coronel beleefde een dramatische kwalificatie: toen hij met zijn tweede set banden onderweg was, kwam er een rode vlag, en met zijn derde set ging hij in de rondte, waardoor hij slechts 20e en voorlaatste werd.

Gabriele Tarquini wist zich met een tweede plaats tussen de Chevrolets te nestelen, een prima prestatie van de oude rot. Op de foto hierboven kunnen jullie al zien dat de start een echte WTCC start was met veel duw en trek werk. De prachtige baan van Sonoma Raceway is een perfecte locatie voor het debuut van het kampioenschap in noord-Amerika, laten we snel kijken of Tom Coronel zich wat naar voren kan werken en voor een stunt kan zorgen. Bekijk hieronder de highlights van het WTCC en met name van Tom Coronel.

Preview

Kwalificatie

Race highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mark Webber rijdt met een nieuw ontwerp op zijn helm

Mark Webber rijdt met een nieuw ontwerp op zijn helm

Liri Farfus maakt haar rondje over de 'Groene Hel'

Liri Farfus doet een rondje ‘Groene Hel’