in

WTCC 2013 Season Review en Coronel naar Chevrolet

Tom Coronel zal volgend jaar opnieuw uitkomen in het wereldkampioenschap voor toerwagens (WTCC). De Nederlander verruilt zijn BMW voor een Chevrolet.

ROAL Motorsport zet vanaf 2014 twee Chevrolet Cruzes in met coureurs Tom Coronel en Tom Chilton. Vanwege de veranderde regelgeving is deelname met de BMW, waar Coronel de afgelopen jaar mee reed, niet langer mogelijk. Het Britse bedrijf RML bouwt nu een reeks van Chevrolet Cruze auto’s volgens de nieuwe regelgeving en ROAL Motorsport zal twee van deze raceauto’s inzetten. Voor dit Italiaanse racebedrijf van (oud BMW-coureur) Roberto Ravaglia en Aldo Preo een hele overstap, want sinds de start in 2001 racet ROAL Motorsport alleen maar met BMW-modellen.

Vanwege de gewijzigde regels (de auto’s krijgen onder meer meer vermogen en zijn een stuk breder) en de daardoor benodigde extra financiële middelen, was het lang onzeker of de 41-jarige Coronel actief zou blijven in het WTCC. Chevrolet werd de afgelopen 4 jaar kampioen in het WTCC, laten we de hopen dat de door RML gebouwde Chevrolet raceauto’s minstens net zo goed zijn.

In de video hieronder blikt Tom Coronel terug op het WTCC seizoen 2013 en natuurlijk vooruit naar het nieuwe seizoen.

Video – WTCC 2013 Season Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De nieuwe BMW M3 en M4 tegen de E30 M3

De nieuwe BMW M3 en M4 tegen de E30 M3

De nieuwe F82 BMW M4 Coupe

De nieuwe F82 BMW M4 Coupe