in

WTCC 2015 – Nordschleife Highlights

Ook op het 25 kilometer lange circuit in de Duitse Eifel is Citroën te snel voor de concurrentie. Gestart vanaf pole-position leidde José-Maria Lopez de eerste race van start tot finish, Sébastien Loeb werd tweede en Yvan Muller derde. Wederom een volledig podium voor Citroën en een teleurstellende race voor Coronel en van Lagen.

Tom Coronel had een nieuwe motor in zijn Chevrolet laten monteren en moest, net als Jaap van Lagen, van de laatste startrij vertrekken. Bij de start kreeg Coronel een kleun en staakte direct de strijd om het materiaal te sparen voor race 2, waar hij als tweede mocht starten. Jaap van Lagen wist zijn Lada nog naar de elfde plaats te sturen, achter ‘Ring Queen’ Sabine Schmitz.

De tweede race verliep wederom teleurstellend voor Coronel, na de eerste bocht vliegen Muller en Tarquini hem al voorbij waarna de Nederlander vierde ligt. Op het lange rechte stuk van Döttinger Höhe vliegen de Citroën’s naar voren, Muller passeert Monteiro voor de leiding en Bennani, Ma en López passeren Coronel. Het leek erop dat Honda-rijders Monteiro en Tarquini de plaatsen twee en drie vast konden houden maar Lopez rijdt een moordend tempo en weet zich naar de tweede plaats op te werken achter Yvan Muller. Zodoende is het wederom een één-twee voor Citroën met daarachter twee Honda’s.

Ondanks een nieuwe motor is de Chevrolet Cruze van Coronel niet snel genoeg, meer dan een achtste plaats zat er niet in dit weekend. Jaap van Lagen werd in de tweede race negende.

Video: WTCC 2015 – Nordschleife Highlights

Kwalificatie highlights

Race highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rallycoureur verliest stuur, gaat gewoon verder

Rallycoureur verliest stuur, gaat gewoon verder

Lamborghini Aventador SV Nordschleife Lap

Lamborghini Aventador SV Nordschleife Lap