in

WTCC 2016 – Nick Catsburg wint in Moskou!

Het was een weekend om van te dromen voor het Russische Lada. In de openingsrace pakte veteraan Tarquini de overwinning voor teamgenoot Catsburg en in de hoofdrace behaalde Lada wederom een 1-2, ditmaal bleef Catsburg zijn Italiaanse teamgenoot voor en behaalde zo zijn eerste overwinning in het World Touring Car Championship.

Catsburg vertrok de tweede race vanaf pole-position op de Moscow Raceway en sloeg direct een gat naar zijn achtervolgers. Vervolgens kon de Nederlander zijn voorsprong op Tarquini rustig uitbouwen en consolideren. Achter de beide Lada-coureurs finishte Norbert Michelisz als derde gevolgd door Rob Huff en Tiago Monteiro.

Tom Coronel had geen fantastisch weekend ondanks een goede kwalificatie. De eerste race vertrok hij van een vierde startpositie maar verloor wat plekken en kreeg vervolgens ook nog een drive-trough penalty waardoor hij buiten de top 10 eindigde. In de tweede race moest Coronel al na de tweede bocht opgeven met een gebroken achterwielophanging na een botsing met Mehdi Bennani.

Door het sterke optreden van Catsburg staat hij gedeeld tweede in het klassement, al heeft hij wel 105 punten achterstand op López. Hieronder de highlights van Tom Coronel en van het Lada Team.

Video: WTCC 2016 – Moskou Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jos Verstappen was in 2000 een regenmeester in Canada

Jos Verstappen was in 2000 een regenmeester in Canada

Top Gear Season 23 Episode 3

Top Gear Season 23 Episode 3