in

WTCC 2016 – Volvo wint voor het eerst in Shanghai

Thed Björk heeft Volvo de eerste WTCC-overwinning bezorgd. In Shanghai wist Björk in de voorlaatste bocht de Honda van Norbert Michelisz te passeren en zo de eerste race van het weekend te winnen. Voor het kampioenschap is het alleen maar goed dat Volvo eindelijk een race heeft gewonnen want nu hebben alle fabrikanten dit seizoen een overwinning behaald in het WTCC.

De tweede race op het Grand Prix circuit van Shanghai werd gewonnen door José María López. Teamgenoot Muller kwam als tweede over de eindstreep, terwijl Mehdi Bennani als derde werd geklasseerd. Nick Catsburg finishte als vierde en Tom Coronel als tiende.

Hieronder zie je zoals gewoonlijk de highlights van Tom Coronel. Het volgende raceweekend op de kalender is in Thailand maar die gaat waarschijnlijk niet door, Qatar is daarom waarschijnlijk het volgende en laatste raceweekend van het seizoen.

Video: WTCC 2016 – Shanghai Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

renault-clio-rs16-commercial

Deze Renault Clio RS.16 Commercial is best vermakelijk

diesel-powered-nissan-r32-skyline

Je gelooft nooit wat er onder de kap ligt van deze R32 Skyline