in

Yamaha R1 en C63 AMG Estate gaan even hard op topsnelheid

Normaal gesproken zijn de modellen van Mercedes-AMG elektronisch begrensd op 250 kilometer per uur, tenzij je het AMG Performance Package koopt dan wordt de begrenzer verlegd naar 280 km/h. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de begrenzer laten verwijderen, een stuk goedkoper en de topsnelheid gaat dan richting de 300 km/h.

Deze C63 AMG Estate heeft overduidelijk geen elektronische begrenzing meer want de Yamaha R1 in deze clip komt er niet voorbij op topsnelheid. Vanaf 2001 zijn er internationale afspraken gemaakt dat productiemotoren niet harder mogen rijden dan 299 km/h, daar blijft de digitale teller van de R1 dan ook netjes op staan maar het toerental loopt stiekem wel op.

Enige tijd blijven de Mercedes en de Yamaha naast elkaar rijden, allebei op hun limiet maar exact even snel. Van de motorfiets verwacht je dat hij zo hard loopt, maar dat die stationwagens tegenwoordig zo hard lopen blijft bijzonder.

Video: Yamaha R1 en C63 AMG Estate gaan even hard

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Williams FW14B

Chandhok test een van de mooiste F1-auto’s ooit; Williams FW14B

Mercedes-Benz X-Klasse

Mercedes-Benz X-klasse