in

Yep, de Porsche 911 RSR heeft een middenmotor gekregen

Een aantal weken geleden riepen we al dat Porsche bezig was met een middenmotor-variant te testen van de 911 RSR. Nu Porsche het doek van de nieuwe 911 RSR heeft getrokken blijkt inderdaad dat de motor van de kont naar voor de achteras is verplaatst.

Door te kiezen voor een middenmotor in deze volledig nieuwe raceauto, heeft Porsche op andere fronten de 911 RSR kunnen verbeteren. Zo is er een forse diffuser aan de achterkant van de vloer geplaatst, die samen met een van de 919 Hybrid LMP1 afgeleide achtervleugel voor extra downforce en efficiëntie zorgt.

De 4.0-liter zescilinder-boxermotor is nog steeds en het vermogen ligt op maximaal 510 pk, afhankelijk van de restrictor en in welk kampioenschap men racet. Nieuw is ook het Collision Avoid System, een systeem dat waarschuwt wanneer er een veel snellere LMP-auto nadert.

Video: 2017 Porsche 911 RSR

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

ferrari-458-prior-design

Ferrari 458 van Prior Design klinkt absurd luid

Autotrailer kiest -piep- zijn eigen -piep- weg

Autotrailer kiest -piep- zijn eigen weg