in

Youabian Puma – Lelijkste supercar ooit!

De Youabian Puma werd vorig jaar voor het eerst vertoond op de Los Angeles Autoshow. De auto werd ontworpen door Kami Youabian, een plastisch chirurg uit Los Angeles die zeven jaar aan het voertuig werkte.

De Puma is maar liefst zes meter lang en twee meter breed, hij rust op een chassis van staal en aluminium en beweegt zich voort op 20-inch velgen en 44-inch banden. De Youabian Puma heeft een mengelmoes aan onderdelen, zo komt de 500 pk sterke V8-motor uit een Corvette Z06, de lichtunits zijn van Volvo en Buick, de dakconstructie van een Volvo C70 en de grill schijnt van een Chevrolet Spark te komen.

Het zal je misschien verbazen maar deze gigantische auto schijnt in zes seconden naar 100 kilometer per uur te sprinten. Schakelen gaat via een zestraps automaat en de aandrijving is op de achterwielen. In theorie kunnen er vier mensen in plaatsnemen maar de achterbank schijnt nogal krap te zijn, best apart voor zo’n enorm gevaarte.

Bestel je een exemplaar voor de bescheiden prijs van $1,1 miljoen, dan moet je wel 18 tot 24 maanden wachten voordat hij klaar is.

Video: Youabian Puma op Supercar Sunday

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan ZEOD RC Raast over het Top Gear Cicruit

Nissan ZEOD RC Raast over het Top Gear Cicruit

Chris Harris en zijn BMW E30 M3 Rallyauto

Chris Harris en zijn BMW E30 M3 Rallyauto