in

Zeldzame Alfa Romeo Giulia TZ2 gespot

Tijdens de 2022 editie van Vernasca Silver Flag filmde spotter Bozzy deze prachtige Alfa Romeo Giulia TZ2. De Silver Vlag is een revival van de historische heuvelklim Castell’Arquato-Lugagnano-Vernasca die van 1953 tot 1972 werd gehouden. De route is ongeveer 9 km, maar het is geen competitief evenement, maar een parade van enkele van de mooiste en belangrijkste auto’s uit die periode.

Simon Kidston nam deel aan het evenement met deze zeldzame Giula TZ2, waarvan er slechts 12 zijn gemaakt. De Alfa maakte zijn debuut op de autosalon van Turijn in 1964. Designhuis Zagato verving de lichtmetalen body van de TZ1, waarvan het chassis werd gebruikt, door een meer gestroomlijnde fiberglas body ingebed in het chassis. Hierdoor werd de stijfheid verbeterd en nam het gewicht met 40 kg af naar 620 kg. De 1,6 liter viercilindermotor van Autodelta werd verder ontwikkeld met de toevoeging van een nieuwe twin spark cilinderkop en dry-sump smering, waardoor het vermogen op 170 pk uitkwam bij 7500 tpm.

In 1965 won de Alfa Romeo Giula TZ2 in zijn klasse de 1000 kilometers of Monza, de 12 Hours of Sebring, de Targa Florio, de 1000km of the Nürburgring en de 6 hours of Melbourne. Het jaar daarop veranderden de reglementen rondom homelogatieaantallen waardoor de raceauto met vervroegd pensioen ging.

Video: Zeldzame Alfa Romeo Giulia TZ2 gespot

Zeldzame Alfa Romeo Giulia TZ2 gespot

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *