in

Zeldzame klassiekers in de sneeuw tijdens ICE St. Moritz

Afgelopen weekend vond in Sankt Moritz, Zwitserland, The I.C.E. 2022 plaats. Deze acroniem voor ‘The International Concours of Elegance’ werd in 2019 ook gehouden met een dynamische bijeenkomst van klassiekers, supercars en raceauto’s.

De edities van 2020 en 2021 werden geannuleerd vanwege de pandemie, maar dit jaar was het eindelijk mogelijk om de tweede editie te organiseren van deze bijzondere Concours of Elegance op het bevroren meer van St. Moritz.

De kwaliteit van de tentoongestelde auto’s was indrukwekkend, met onder andere een donkerblauwe Ferrari 250 GTO, een zwarte Ferrari Testarossa Spider, een oranje Miura, een van de Aston Martin DB5’s die werd gebruikt als James Bond-auto en een prachtige rode Maserati A6GCS/53 Berlinetta.

Ook waren er diverse barchetta raceauto’s, waaronder een Mercedes 300 SLS ‘Porter Special’, een Maserati 200S, een Aston Martin DB3S en een gele Ferrari 750 Monza. Er was ook geen gebrek aan oude F1-auto’s met de opkomst van een Ferrari 246 Dino F1, een Alfa Romeo Tipo B P3, een Maserati 250 F-replica en een Cisitalia D46.

Voor zover we kunnen zien kwamen er dit jaar geen auto’s vast te zitten in de sneeuw, in tegenstelling tot de Huayra in 2019.

Video: Zeldzame klassiekers in de sneeuw tijdens ICE St. Moritz

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Taycan

Porsche Taycan Cross Turismo krijgt wasbeurt!

Deze Toyota Minubus heeft een 750 pk sterke V12!

Deze Toyota Minubus heeft een 750 pk sterke V12!