in

Zeldzame Porsche 911 SC/RS is een genot om naar te kijken

In 1984 bouwde Porsche de 911 SC/RS, ontworpen voor Group 4 en Group B rally’s. Er zijn slechts 20 exemplaren van gemaakt, waarvan er 5 aan Prodrive afgestaan werden voor het Rothmans Porsche Rally Team. Of dit één van die 5 exemplaren is weten we niet, maar het is sowieso een originele Porsche 911 SC/RS waarmee Enrico Melli mee deed aan een rally op Monza.

De Rothmans 911 SC/RS is voorzien van een bredere en lichtere carrosserie, zogenaamde heavy-duty schokbrekers en een 3.0-liter flat-six met ongeveer 290 pk bij 7.000 tpm. Het vermogen gaat via een handgeschakelde vijfbak naar de achterwielen. Droog weegt de rallyauto net 960 kg waardoor er een vermogen-gewichtsverhouding is van 1 pk per 3,3 kg.

De video hieronder zit vol met de prachtige klanken van de zescilinder, evenals de nodige zijwaartse actie. Het blijft een genot om die oude rally Porsches in actie te zien.

Video: Porsche 911 SC/RS

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Smart-bestuurder is lui

Deze Smart-bestuurder is enorm lui, maar ook best slim

ETS Nissan GT-R halve mijl wereldrecord

ETS Nissan GT-R haalt 408 km/h op de halve mijl