in

Zeldzame Ultima GTR crasht in Rusland

De Ultima GTR is een auto die je zelden ziet, laat staan in Rusland zou je denken. De absurd snelle, ultralichte Britse supercar is zo hardcore als het maar zijn kan en wordt geleverd zonder enige vorm van elektronische hulpmiddelen. Een auto dus waarvoor je fluwelen voeten moet hebben, iets wat deze Russische bestuurder niet heeft.

Het lijkt erop dat de bestuurder van de Ultima GTR iets te veel gas geeft bij het verlaten van de rotonde. De voorwielen staan nog gedraaid en op het moment dat de achterwielen beginnen te spinnen verliest de bestuurder de controle over het beest. De Ultima knalt over de stoep, beschadigd daarbij twee velgen en zijn voorbumper, om vervolgens terug de weg op te draaien en een Volkswagen Jetta op de linker achterkant te beuken.

Het lijkt erop dat de bestuurder amper afremt vanaf het moment dat hij over de stoep glijdt. Die crash met die Jetta had toch zeker wel voorkomen kunnen worden? In de war met de pedalen?

Video: Ultima GTR crash

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Koenigsegg Meeting

Koenigsegg Meeting brengt 10% van de eigenaren bij elkaar

24 uur Spa-Francorchamps 2016 Highlights

24H Spa-Francorchamps 2016 Highlights