in

Zes vrachtwagens en twee trailers vervoeren een enorme lading

In Edmonton, Canada, vervoerden zes vrachtwagens en twee enorme trailers een gigantische lading van maar liefst 100 meter lang en 800 ton zwaar. De uploader schrijft bij de video “I have been with Mammoet for 11 years now. I have moved many pieces like this around the world.

De lading is een “Fractionating tower”, deze enorme torens worden veelal gebruikt in de chemische procesindustrie waar grote hoeveelheden vloeistoffen moeten worden gedistilleerd. De verhuizing van de toren van Edmonton naar het industriële centrum net buiten Fort Saskatchewan duur vier dagen om te voltooien en moet morgen op zijn bestemming arriveren.

De lading wordt verdeeld over twee trailers die getrokken worden door twee vrachtwagens aan de voorzijde en geduwd worden door vier vrachtwagens aan de achterzijde. Omdat de toren de gehele breedte van de weg in beslag neemt kunnen overige automobilisten de colonne niet passeren. Je moet dus geen haast hebben als je achter dit gevaarte komt te zitten..

Video: Zes vrachtwagens vervoeren een enorme lading

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Dronken Audi-bestuurder in Roeselare

Dronken Audi-bestuurder denkt paal omver te kunnen rijden

McLaren 720S Nordschleife

McLaren 720S klokt Nordschleife in 7:08 min