in

Zeswielaangedreven Devel Sixty op de dragstrip

De Devel Sixty is een concept car welke vorig jaar werd onthuld in Dubai. Het is een luxueus militair voertuig voor op de openbare weg met zes aangedreven wielen.

Onder de nogal bijzondere carrosserie, met vleugeldeuren, zit een 6,7-liter V8-turbodiesel die een indrukwekkende 720 pk en 1.000 Nm levert. Dit is het basismodel met een prijs van zo’n 450.000 dollar, er komen nog versies met 1.500 pk en als de klant genoeg geld op tafel legt met body van koolstofvezel.

Er is nog niets bekend over de acceleratiecijfers en de topsnelheid, maar in deze video van Mo Vlogs kunnen we zien hoe de Devel Sixty het opneemt tegen een Mercedes-AMG GT S en een Mercedes G-klasse op de dragstrip. De video lijkt mij gesponsord door Devel dus de uitslag van de race is misschien in scene gezet, maar dat doet niets af aan het feit dat het gaaf is om de Sixty in actie te zien. Jammer alleen dat die Mo de hele tijd zo loopt hysterisch loopt te doen.

Zoals wel vaker met auto’s van Devel is het nog niet duidelijk wanneer de Sixty productiegereed is.

Video: Devel Sixty op de dragstrip

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

300.000 km in een Smart ForTwo 

Klokje Rond – Deze man reed bijna 300.000 km in een Smart ForTwo

Audi-Quattro's-in-actie-tijdens-Pöllauberg-Hillclimb-2018

Drie Audi Quattro’s in actie tijdens Pöllauberg Hillclimb 2018