in

Seat Leon Cupra de snelste FWD op de Nürburgring

Seat heeft het voor elkaar, met de Leon Cupra hebben ze het ronderecord voor voorwielaangedreven auto’s verbroken. Het ronderecord stond op naam van  Megane RS Trophy met een tijd van 8:07.97.

De 2014 Seat Leon Cupra, waarvan je hier een review kan zien, verpletterde het record met bijna 10 seconden naar 7:58,4. Een enorm verschil met de hardcore Megane RS Trophy en het geeft aan hoe goed de nieuwe Seat Leon Cupra is. Honda en Opel willen ook nog een gooi gaan doen naar het record met de nieuwe Honda Civic R en de nieuwe Astra Extreme, maar aan deze tijd zullen ze een flinke kluif hebben. Overigens staat Renault op het punt om de nieuwe Megane RS Trophy te lanceren en daar gaat men ongetwijfeld mee naar de fameuze Nurburgring om het record van Seat te heroveren.

De volledige Nordschleife lap van de Seat Leon Cupra staat hieronder, laten we dus snel bekijken hoe deze hot hatch naar een recordtijd knalt.

Video: Seat Leon Cupra de snelste FWD op de Nürburgring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Martin Brundle test de Ferrari F10 op Fiorano

Martin Brundle test de Ferrari F10 op Fiorano

Chris Harris - Alfa 4C vs Porsche Cayman S

Chris Harris test Alfa 4C vs Porsche Cayman S