in

Zie de Audi R8 LMS GT2 in actie

Afgelopen weekend heeft Audi Sport de Audi R8 LMS GT2 gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed. Hoewel de naam impliceert dat de R8 LMS GT2 een categorie sneller is dan de R8 LMS GT3, is dat niet het geval. De nieuwe raceauto met V10-motor is ontwikkeld voor een nieuwe racecategorie welke in 2020 in Europa en Noord-Amerika van start gaat. De GT2-klasse moet het gat opvullen tussen de bestaande GT3- en GT4-categorieën.

Centraal achterin ligt de bekende atmosferische 5,2-liter V10-motor met 640 pk. Dat is meer vermogen dan de huidige GT3-auto’s hebben, die zijn gelimiteerd tot ongeveer 500-550 pk. De R8 LMS GT2 heeft echter minder downforce en meer gewicht, resulterend in langzamere rondetijden dan de GT3-klasse.

Audi Sport heeft de R8 Spyder als basis genomen, waardoor de daklijn aan de achterzijde een stuk korter is dan we gewend zijn. Achterop zien we een een snorkel als luchtinlaat voor de tiencilinder en een flinke achterspoiler.

Video: Audi R8 LMS GT2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bentley Continental GT Pikes Peak Record

Zie hoe de Bentley Continental GT een Pikes Peak record verbreekt

Onboard bij de LaFerrari FXX K Evo op Nürburgring GP Strecke

Onboard bij de LaFerrari FXX K Evo op Nürburgring GP