in

De nieuwe BMW F90 M5 van 0 naar 310 km/h

De zesde generatie van de BMW M5 behoeft geen introductie, we hebben de 600 pk sterke sedan tenslotte al verschillende keren mogen bewonderen waaronder in een review van Carfection en in actie op de Nordschleife. Deze keer zien we de F90 M5 op de Duitse Autobahn, in een zone zonder snelheidslimiet.

De bestuurder van deze M5 heeft naast diverse camera’s ook gebruik gemaakt van GPS om de snelheden en sprinttijden te meten. Volgens de video heeft de nieuwe BMW een sprint van 0-100 km/h in huis van slechts 3,2 seconden, 0,2 seconden sneller dan de officiële cijfers van BMW. Deze tijd wordt gevolgd door een 0-200 km/h tijd van 11,3 seconden, een paar tienden langzamer dan de cijfers van de fabrikant.

Dit specifieke exemplaar is uitgerust met het optionele M Driver’s Package, dat de elektronische begrenzer verhoogd van 250 km/h naar 305 km/h. Volgens de teller loopt hij uiteindelijk 312 km/h en de BMW heeft geen moeite om die snelheid vast te houden.

Video: BMW F90 M5 van 0 naar 310 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alle Civic Type R's op het circuit

Alle generaties van de Honda Civic Type R op het circuit

Nissan R33 GT-R Spin Nordschleife

Deze Nissan R33 GT-R crasht niet op de Nordschleife