in

Zie de nieuwe BMW M2 in actie

De nieuwe BMW M2 biedt het kenmerkende prestatieniveau van M, maar dan in een van zijn puurste vormen. Met zijn 460 pk, 550 Nm sterke zescilinder-in-lijn benzinemotor, (optionele) handgeschakelde zesversnellingsbak en achterwielaandrijving belooft de tweede generatie van de compacte coupé onvervalst rijplezier. De introductie van de nieuwe BMW M2 is wat ons betreft het hoogtepunt van de modellen die uitgebracht worden ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van BMW M GmbH.

De compacte afmetingen in combinatie met de aandrijvings- en ondersteltechnologie van de BMW M4, vormen de essentie van het concept van de BMW M2. Ze geven de BMW M2 een ongekende dynamiek en een atletisch gevormde carrosserie. De carrosserie is 214 mm en de wielbasis is 110 mm korter dan die van de BMW M4 Coupé. Tegelijkertijd is zowel de breedte van de carrosserie als de spoorbreedte beduidend groter dan die van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé.

De nieuwe BMW M2 sprint met de M Steptronic transmissie van 0 naar 100 km/h in 4,1 seconden; met de handgeschakelde versnellingsbak is dat 4,3 seconden. De acceleratie van 0 naar 200 km/h vergt slechts 13,5 seconden met de M Steptronic transmissie, met de handgeschakelde versnellingsbak vergt dat 14,3 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h, maar ligt op 285 km/h met het optionele M Driver’s Pack.

De nieuwe BMW M2 wordt wereldwijd vanaf april 2023 geïntroduceerd en zal in Nederland beschikbaar zijn vanaf €113.806,-

Video: Zie de nieuwe BMW M2 in actie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Marc Philipp Gemballa Marsien PROTOTYPE

Marc Philipp Gemballa Gespot

Tafelkleed eraf trekken met een McLaren

Kun je met een McLaren een tafelkleed eraf trekken?