in

Zie een Lamborghini Miura schitteren in de sneeuw

Kidston, een Zwitsers adviesbureau voor klassieke auto’s, heeft deze video gemaakt waarin zowel de Sjah van Iran als Enzo Moruzzi worden geëerd. Moruzzi verzorgde 38 jaar lang de levering van nieuwe Lamborghini’s aan de belangrijkste VIP’s ter wereld, waaronder de Sjah.

In deze korte film haalt Moruzzi herinneringen op aan de Sjah die zijn Lamborghini Miura als een speeltje behandelde en niet als een duur verzamelstuk. Het begint met een kort, enigszins tenenkrommend gesprekje tussen Moruzzi en zijn ‘kleinzoon’, maar als je even doorbijt zie je vanaf twee minuten prachtige beelden van een Lamborghini Miura dansend in de sneeuw.

De Sjah van Iran was zo gecharmeerd van de Miura dat hij maar liefst vier exemplaren bezat. Als het buiten sneeuwde monteerde hij speciale sneeuwbanden met metalen noppen zodat hij alsnog in zijn geliefde Miura kon rijden.

Video: Lamborghini Miura

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan Staga 260 RS

Roads Untraveled – Nissan Stagea 260RS

F1 Halo Test

Zo werden de Halo en Aeroscreen getest