in

Zie het effect van een piano achterin bij een crashtest

De geniale geesten van het Dynamic Test Center hebben weer een krankzinnige crashtest verzonnen. Onderzoeken wat het effect is van een piano achterin bij een frontale crash met 50 km/h.

Zowel de Tata pick-up als de Suzuki Wagon met aanhanger waren beladen met een piano van 230 kg. Beide voertuigen werden versneld tot 50 km/h en frontaal tegen een betonblok gereden. In beide gevallen werd de piano niet tegen de voorzijde van de laadbak geplaatst, waardoor deze tijdens de aanrijding kon wegglijden. De piano stond op antislipmateriaal en werd vastgezet met vier spanbanden.

Zoals verwacht kwamen de dummy’s niet ongeschonden uit deze test en liepen ze zware verwondingen op door de crash en rondvliegen materiaal. Bij de Suzuki werden beide airbags geactiveerd, bij de Tata-pickup waren ze niet aanwezig.

Wil je meer extreme crashtests zien van het Dynamic Test Center? Wat denk je van een frontale crash met 200 km/h, of een Mercedes Vito met 770 kg aan sintelblokken achterin.

Video: het effect van een piano achterin bij een crashtest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kan de Porsche 911 Turbo S de Taycan Turbo S aan.

Kan de Porsche 911 Turbo S de Taycan Turbo S aan?

Indycar Grand PRix of Indy Highlights

IndyCar 2020 – Grand Prix of Indy Highlights