in

Zie het verschil tussen de oude en nieuwe Ford Fiesta ST

CarWow heeft een tweede generatie Ford Fiesta ST, welke geproduceerd werd van 2013 tot 2017, naast een derde generatie Ford Fiesta ST uit 2018 gezet. De opdracht is zoals gebruikelijk; een dragrace met stilstaande én rollende start.

De oude Ford Fiesta ST werd geleverd met een 1.6-liter Ecoboost viercilinder met standaard 180 pk en 240 Nm aan koppel. In overboost wordt dat weliswaar 200 pk en 290 Nm, maar die optie is slechts 10 tot 12 seconden te gebruiken bij vol gas acceleratie.

De nieuwe Fiesta ST werd het slachtoffer van downsizing en heeft één cilinder minder en een inhoud van 1.5-liter. Desondanks levert de driecilinder meer vermogen dan de oude viercilinder, standaard is er 200 pk en 290 Nm koppel aanwezig. Een overboost-functie is niet meer te vinden op de nieuwe ST.

Het zal je niet verbazen dat het nieuwe model sneller is dan het oude model, maar hoeveel scheelt het precies? Dat zie je in de video hieronder.

Video: nieuwe en oude Ford Fiesta ST

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Twin-Engined-Golf-VR12

Uitgebreide feature over de Twin Engined Volkswagen Golf VR12

Alonso en race engineeer praten over banden

Alonso en race engineer praten over banden in kwalificatie