in

Zie hier de Alfa Romeo Stelvio!

Als autofabrikant kun je tegenwoordig niet meer zonder SUV, dat besefte Alfa Romeo ook en dus is hier de Stelvio. Alfa Romeo’s allereerste gooi naar een SUV en die is zeker niet onaardig om te zien. De Stelvio Quadrifoglio meet 4,68 meter in lengte, is 1,65 meter hoog en 2,16 meter breed. Vergelijkbaar met een X3, Q5 en Macan.

Zijn naam is natuurlijk afkomstig van de legendarische bergpas in Noord-Italië. Alfa Romeo wil hiermee aangeven dat ondanks dat het een SUV is, het wel een echte rijdersauto moet worden. Dat is deze variant met klaverblad in ieder geval, de Stelvio Quadrifoglio krijgt een 2,9-liter biturbo-V6 met 510 pk, gekoppeld aan een ZF-automaat met acht versnellingen. Het vermogen gaat naar de achterwielen, maar indien nodig kan 50 procent van het koppel naar de voorwielen gestuurd worden.

Naast de sterke motor is deze QV uitgerust met Q4-vierwielaandrijving, Torque Vectoring-systeem, Integrated Brake System, Chassis Domain Control en een ideale 50:50 gewichtsverdeling. Uiteraard zal Alfa Romeo ook bescheidenere uitvoeringen op de markt brengen, niet iedereen kan zich namelijk een Quadrifoglio-uitvoering veroorloven, maar veel mensen willen wél een SUV. Wat dat betreft is het dus goed dat Alfa Romeo in deze markt stapt.

Video: Alfa Romeo Stelvio Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1000 pk Mazda RX-7

1000 pk Mazda RX-7 vliegt naar 7 sec op de 1/4 mijl

ferrari-458-prior-design

Ferrari 458 van Prior Design klinkt absurd luid