in

Zie hier de Alfa Romeo Stelvio!

Als autofabrikant kun je tegenwoordig niet meer zonder SUV, dat besefte Alfa Romeo ook en dus is hier de Stelvio. Alfa Romeo’s allereerste gooi naar een SUV en die is zeker niet onaardig om te zien. De Stelvio Quadrifoglio meet 4,68 meter in lengte, is 1,65 meter hoog en 2,16 meter breed. Vergelijkbaar met een X3, Q5 en Macan.

Zijn naam is natuurlijk afkomstig van de legendarische bergpas in Noord-Italië. Alfa Romeo wil hiermee aangeven dat ondanks dat het een SUV is, het wel een echte rijdersauto moet worden. Dat is deze variant met klaverblad in ieder geval, de Stelvio Quadrifoglio krijgt een 2,9-liter biturbo-V6 met 510 pk, gekoppeld aan een ZF-automaat met acht versnellingen. Het vermogen gaat naar de achterwielen, maar indien nodig kan 50 procent van het koppel naar de voorwielen gestuurd worden.

Naast de sterke motor is deze QV uitgerust met Q4-vierwielaandrijving, Torque Vectoring-systeem, Integrated Brake System, Chassis Domain Control en een ideale 50:50 gewichtsverdeling. Uiteraard zal Alfa Romeo ook bescheidenere uitvoeringen op de markt brengen, niet iedereen kan zich namelijk een Quadrifoglio-uitvoering veroorloven, maar veel mensen willen wél een SUV. Wat dat betreft is het dus goed dat Alfa Romeo in deze markt stapt.

Video: Alfa Romeo Stelvio Promo

Zie hier de Alfa Romeo Stelvio!

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *