in

Zie hier een werkend prototype van de 1750 pk SSC Tuatara

Het in Washington gevestigde SSC North America beweert dat hun langverwachte Tuatara de 300 mph-barrière zal doorbreken. De hypercar moet in 2019 in productie gaan, hoog tijd want in 2011 schreven we voor het eerst over de Tuatara.

Na een ontwikkelingstraject van 8 jaar heeft CEO Jerod Shelby nu twee werkende prototypes van de SSC Tuatara. Deze witte pre-productieauto heeft een 6,9-liter twin-turbo V8-motor gebouwd door Nelson Racing Engines, op E85 produceert de achtcilinder 1750 pk, op normale brandstof 1350 pk.

Met een geclaimde weerstandscoëfficiënt van 0.279 Cd, is de Tuatara nog gestroomlijnder dan de Koenigsegg Agera RS die momenteel het topsnelheidsrecord in handen heeft. Alle ingrediënten lijken dus aanwezig om een aanval te doen op het record, maar aangezien de productie van deze auto al 8 jaar op zich laat wachten zal het nog wel even duren voordat we een recordpoging zien.

Video: 1750 pk SSC Tuatara

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Scheivlak-TV-Crash-Compilatie-2018

Scheivlak TV Crash Compilatie 2018

De Audi Sport Quattro van Andre Lotterer

De Audi Sport Quattro van Andre Lotterer