in

Zie hoe deze AWD Mazda MX-5 Off-Road tot leven komt

Als je een betaalbare, achterwielaangedreven roadster zoekt dan kom je al snel uit bij de Mazda MX-5. Het is een prima auto voor dagelijks gebruik, een bezoekje aan het circuit of een ritje door de Alpen. Logischerwijs is de MX-5 totaal niet geschikt voor off-road rijden, maar dat was wel het doel van deze Mazda-eigenaar en dus besloot hij zijn MX-5 te verbouwen.

Als eerste werd de viercilindermotor verwijderd en daarna werd het interieur gestript zodat er een complete rolkooi gemonteerd kon worden. Daarna werd de hele motorruimte weggesneden om een buizenframe te maken voor de nieuwe motor. Dit werd een 2.0-liter turbocharged boxermotor uit een Subaru WRX.

De Subaru-vierwielaandrijving werd eveneens overgenomen en om ervoor te zorgen dat de MX-5 niet vast komt te zitten heeft de Mazda vering met lange veerweg en off-road banden. Er werden verschillende wijzigingen aangebracht aan de motor, waaronder een grotere turbo, een nieuwe koppeling, een nieuwe intercooler, achterin gemonteerde radiateur en een aangepast brandstofsysteem.

Met 360 pk en 480 Nm heeft de Mazda genoeg vermogen en koppel om zich door het ruigste terrein te manoeuvreren. In de timelaps hieronder zie je hoe deze MX-5 Off-Road tot leven komt.

Via: Carscoops

Video: Zie hoe deze AWD Mazda MX-5 Off-Road tot leven komt

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Alpina B3 klokt Nordschleife in 7.53,26 min

Alpina B3 klokt Nordschleife in 7:53,26 min

Klokje Rond - Jaguar S-type V8 met 346.282 km

Klokje Rond – Jaguar S-type V8 met 346.282 km