in

Zie hoe deze grasmaaier in 6,3 sec naar 160 km/h sprint

Vorig jaar onthulde Honda zijn Mean Mower V2, een 190 pk sterke grasmaaier met een topsnelheid van 240 km/h. Het is een werkende grasmaaier die wordt aangedreven door een CBR1000RR-blok met een sequentiële zesversnellingsbak, 10″Hoosier slicks en daarachter krachtige Kelgate-remmen welke geventileerde schijven vastgrijpen.

Honda heeft deze monstermaaier vorige maand naar de Lausitz EuroSpeedway gebracht voor een recordpoging. W-Series-coureur Jessica Hawkins deed liggend in de grasmaaier een 0-160 run in beide richtingen, waarna het gemiddelde van de twee runs werd genomen.

Een vertegenwoordiger van Guinness World Records was aanwezig en bevestigde dat de grasmaaier gemiddeld slechts 6.285 seconden nodig had voor de sprint naar 160 km/h. Een nieuw wereldrecord voor een grasmaaier.

Het team maakte ook van de gelegenheid gebruik om de topsnelheid van de Mean Mower V2 te testen, een video daarvan zal binnenkort verschijnen.

Video: Mean Mower V2 doet 0-160 in 6,3 sec

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nico Rosberg geeft Stewards gelijk in Vettel-Gate

Nico Rosberg geeft Stewards gelijk in Vettel-Gate

Audi Quattro S1 Pikes Peak op de dragstrip

Audi Quattro S1 Pikes Peak is een 10 sec auto op de dragstrip