in

Zie hoe een 1000 pk Toyota Supra B58-motor wordt gemonteerd

We schreven in augustus ook al over de inspanningen van Papadakis Racing om de 3.0-liter twin-scroll zescilinder uit de nieuwe Supra op te voeren naar 1.000 pk. Het demonteren van de B58-motor werd door Stephan Papadakis vakkundig uitgelegd in die video en nu is het tijd om de zes-in-lijn weer in elkaar te zetten. Maar dan met performance onderdelen.

De video laat gedetailleerd zien welke onderdelen geupgrade zijn. Het meeste werk is gaan zitten in het aanpassen van de cilinderkop, met verbeterde inlaatpoorten en kleppentrein. Opvallend is dat deze build gebruik maakt van de standaard koppakking, terwijl de motor veel meer turbodruk te verwerken krijgt. Er werden echter wel aangepaste kopbouten en moeren gebruikt, zodat de cilinderkop iets steviger gemonteerd kon worden.

Deze B58-motor maakt gebruik van een 3D-geprinte aluminium inlaat en de motor is afgedekt met een rode versie van het kleppendeksel. Het uitlaatspruitstuk en de turbocharger met dubbele wastegates waren de laatste puzzelstukjes.

De volgende stap voor dit project is om te zien of het werk van Papadakis Racing zijn vruchten heeft afgeworpen. Zodra de video van de dynotest verschijnt zullen we die uiteraard met jullie delen.

Video: 1000 pk Toyota Supra B58-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Toyota Starlet Glanza haalt 236 kmh

Deze Toyota Starlet Glanza haalt 236 km/h

2020-bmw-m8-gran-coupe

Dit is de nieuwe BMW M8 Gran Coupé