in

Zie hoe een 911 GT3 RS over het Yas Marina Circuit Drift

De nieuwe Porsche 911 GT3 RS is een geweldige auto als we de reviews moeten geloven. Die heerlijke 4.0-liter platte zescilinder perst er 500 pk en het geluid dat de Porsche produceert als hij op zijn straat getrapt wordt is om van te dromen. De grotere spoorbreedte, achtervleugel en splitter moeten de 911 GT3 RS in het gareel houden maar dat wil niet zeggen dat hij niet dwars kan, oh nee in tegendeel zelfs!

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi neemt instructeur Wim Daems een gast van Diffevent mee over het verlichte circuit in de Verenigde Arabische Emiraten. Zodra de Porsche de pitsstraat heeft verlaten gaat het gaspedaal ver naar beneden en wordt werkelijk iedere bocht driftend genomen. Of het nu een snelle doordraaier is of een langzame bocht, de 911 GT3 RS wordt dwars gezet en vliegt met rokende achterbanden de bocht door.

Als je het zo ziet dan moet deze Porsche toch wel geweldig in balans zijn, of zouden de elektronische hulpmiddelen ook enigszins meehelpen om de slip gecontroleerd te houden?

Video: 911 GT3 RS drift over Yas Marina Circuit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1970-Dodge-Charger

Jay Leno’s Garage – 1650 pk Dodge Charger

Formula 1 2016 - Barcelona test 2

Formule 1 2016 – Barcelona Test 2 Highlights