in

Zie hoe een gecrashte Ferrari 488 Spider wordt hersteld

Een paar maanden geleden lieten we jullie een video zien van een autosloperij in Dubai waar een hoop gecrashte supercars stonden. Dit bedrijf, Copart, is wereldwijd actief en gespecialiseerd in salvage & insurance auto auctions. Namens de verzekering moeten de gecrashte auto’s worden geveild, of gesloopt, en dat houdt in dat je tegen een fikse korting een supercar kunt kopen.

LNC Collision & Car Customization zag hier wel brood in en koopt gecrashte supercars bij Copart, om ze vervolgens te herstellen en te verkopen. Deze Ferrari 488 Spider was betrokken bij een frontale crash, de rest van de auto lijkt in vrij goede staat te zijn maar de voorkant heeft flink wat nieuwe onderdelen nodig.

Onderstaande video richt zich op het schadeherstel en laat zien hoe de beschadigde structuur wordt verwijderd. Zodra dit is gedaan worden de nieuwe balken met popnagels op hun plek gehouden en vervolgens vast gelast. Hierna worden nieuwe montagebeugels geplaatst waardoor men de nieuwe motorkap, bumper en spatborden kan bevestigen.

LNC heeft ook delen van het stuur en het dashboard moeten vervangen door de explosie van de airbags. Het eindresultaat ziet er geweldig uit, al zijn sommige reaguurders op YouTube niet te spreken over het herstelwerk. Zal de wegligging van deze Ferrari 488 Spider net zo goed zijn als voor de crash?

Via: Carscoops

Video: Gecrashte Ferrari 488 Spider wordt hersteld

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren F1 Replica Hillclimb

Deze McLaren F1 Replica heeft een 600 pk viercilinder

Porsche 992 Carrera 4S haalt 316 kmh

Porsche 992 Carrera 4S haalt 316 km/h op Autobahn