in

Zie hoe een Opel Omega met 208 km/h op een bus klapt

Normaal gesproken worden crashtests uitgevoerd bij 50 tot 75 kilometer per uur. Deze Bulgaren besloten de snelheid te verhogen naar 208 km/h en de Opel Omega op een stilstaande bus te laten klappen. All in the name of science, of views.

De bemanning gebruikt een Opel Omega die op afstand bediend wordt vanuit een achtervolgende Porsche Cayenne. Op de lange landingsbaan laat een radarpistool zien dat de sedan 208 km/h rijdt vlak voordat hij tegen de zijkant van een stadsbus botst.

De schade aan de Opel is zoals verwacht enorm. De voorkant van de auto is compleet verwrongen en platgedrukt. Het achterportier is nog enigszins te zien, maar eigenlijk is de kofferbak het enige deel dat nog herkenbaar is.

De stadsbus komt overigens niet veel beter uit deze crashtest. Alle ramen zijn gesprongen, de hele constructie is verwrongen en de testdummy’s liggen overal. Het is dat de Opel vol op de achteras van de bus klapt, anders was hij er waarschijnlijk dwars doorheen gegaan.

Video: Opel Omega klapt met 208 km/h op een bus

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chevrolet Monza

Een brute Chevrolet Monza in Monza

Op de Rollenbank - Toyota Corolla 1.6 GTi-16

Op de Rollenbank – Toyota Corolla 1.6 GTi-16