in

Zie hoe een Tesla Model S gestolen wordt met een Key Fob Hack

Deze Tesla Model S werd gestolen in Essex. De sleutel lag weliswaar binnenin het huis, maar met een Key Fob Hack wisten de dieven toegang te krijgen tot de auto.

De bewakingsbeelden tonen hoe een van de dieven met een tablet langs de voorkant van het huis loopt om de frequentie te onderscheppen van de Tesla-sleutel. Zodra deze frequentie is gevonden, werd deze doorgegeven aan de smartphone van de tweede dief, die naast de Tesla stond. Simpel gezegd werd de Tesla voor de gek gehouden waardoor de auto dacht dat de sleutel in de buurt was.

Eenmaal in de Model S schakelden de dieven ‘remote access’ uit, waardoor Tesla de auto niet kon volgen. Dit is waarschijnlijk gebeurd door de simkaart van de auto te verwijderen of door een apparaat te gebruiken dat internettoegang tot de auto blokkeert. Nadat de dieven hadden uitgevogeld hoe de stekker losgekoppeld moest worden, konden ze in stilte wegrijden.

Tesla’s beschikken over een aantal beveiligingen, een daarvan is ‘PIN to drive’. Die vereist dat de bestuurder een pincode invoert voordat het voertuig wordt ingeschakeld. Helaas had de eigenaar van deze Tesla Model S dat niet ingesteld.

Video: Tesla Model S wordt gestolen met Key Fob Hack

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford F-150 Hoonitruck

Ken Block heeft een nieuw speeltje: Hoonitruck

Burnout voor stoplicht

Hoonigan warmt achterbanden even op bij verkeerslicht