in

Zie hoe Hackers de controle over een Jeep Cherokee overnemen

Niet veel mensen weten hoe makkelijk het is voor hackers om toegang te krijgen tot de functies van een moderne auto. Deze video zal voor velen vrij schokkend zijn en voor automakers dienen als een wake-up call om de veiligheid van de inzittende te garanderen.

Met behulp van hackers Charlie Miller en Chris Valasek toont Wired Magazine in onderstaande video aan dat de nieuwste generatie Jeep Cherokee grote beveiligingsproblemen heeft. Met alleen een laptop met internetverbinding wisten de hackers op afstand vitale functies zoals sturen, remmen en de transmissie over te nemen.

De schadelijke software werd via Fiat Chrysler’s Uconnect geüpload, een entertainment systeem dat een WiFi hot spot heeft waardoor het IP-adres van de Jeep achterhaald kon worden. Dankzij een lek in het systeem konden ze via het IP-adres van de Jeep de controle overnemen. Het hele experiment zie je hieronder gedemonstreerd worden.

Video: Hackers neme een Jeep Cherokee over

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren 675LT Review

McLaren 675LT Review

Welke generatie M5 klinkt het beste?

Welke generatie M5 klinkt het beste?