in

Zie hoe een Koenigsegg Regera een brute crashtest ondergaat

Elke moderne auto moet meerdere crashtests ondergaan. Voor fabrikanten die miljoenen exemplaren produceren van één model, zoals de Golf of de Corolla, is dit een druppel op een gloeiende plaat. Voor kleine fabrikant van exclusieve supercars is dit een wat duurdere aangelegenheid.

Ongeveer een jaar geleden vertelde Christian von Koenigsegg dat hun testauto na iedere crashtest werd gecontroleerd en hersteld om vervolgens weer een nieuwe crashtest te ondergaan. Zolang de monocoque intact bleef was het namelijk goedkoper en sneller om de vernielde onderdelen te vervangen, in plaats van weer een nieuw exemplaar in te zetten.

Om te vieren dat men 1 miljoen volgers heeft op Instagram besloot de Zweedse fabrikant een compilatie online te zetten van een Koenigsegg Regera die een aantal brute crashtests onderging. Naast de standaard crashtest van de zij-, voor- en achterkant werd de Regera met hamers geslagen, over stoepranden gereden en werden de deuren met flinke kracht dichtgeslagen.

Video: Koenigsegg Regera crashtest

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Zie hoe een Koenigsegg Regera een brute crashtest ondergaat

Reageer op deze video