in

Zie hoeveel sneller een Mercedes-AMG A45 is dan een Honda Civic Type-R

Tegenwoordig kunnen we hot hatches indelen in twee categorieën, met voorwielaandrijving of met vierwielaandrijving. In de eerste categorie vinden we auto’s als de Megane RS, Golf GTI, Leon Cupra en de Civic Type R. In die andere categorie zitten auto’s als de RS3, Golf R, Focus RS en de A45 AMG.

Het verschil tussen beide categorieën zit hem niet alleen in de aandrijving, maar ook in het vermogen en de prijs. De vierwielaangedreven hot hatches kunnen logischerwijs meer vermogen aan maar zijn ook een stuk duurder dan de voorwielaandrijvers. Voor de Civic Type R betaal je in Nederland bijna 45.000 euro, maar voor de Mercedes ben je nog eens 20.000 euro extra kwijt.

Gelukkig krijgen eigenaren voor dat geld wel een hoop extra vermogen, de Honda moet het doen met 310 pk waar de Mercedes 381 pk heeft! Dankzij een zeventraps dual-clutch versnellingsbak en het 4-Matic aandrijfsysteem staat 100 km/h al na 4.2 tellen op de klok. Dat zijn tijden waar supercar-eigenaren het warm van onder de voeten krijgen.

Deze vergelijking is bij lange na niet eerlijk, niet qua prijs, niet qua vermogen en niet qua uitvoering. Maar hij laat wel goed zien hoeveel sneller je bent voor 20.000 euro extra.

Video: Mercedes-AMG A45 vs Honda Civic Type-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Focus RS Mk2 vs Ford Focus RS Mk3

Ford Focus RS Mk2 vs Ford Focus RS Mk3

BMW 1M 5.0 V10

BMW 1M Coupè 5.0 V10 vreet banden op het circuit