in

Zo klinkt de Audi RS Q8 zonder partikelfilter

Het geluid van een auto is voor liefhebbers altijd een belangrijk punt geweest, helemaal als het om een performancemodel gaat. Vanwege steeds striktere normen rondom schadelijke uitstoot worden dieselmotoren én benzinemotoren tegenwoordig uitgerust met een Otto Partikel Filter. En dat heeft een nadelig effect op het geluid.

Deze regelgeving geldt echter alleen voor auto’s die in Europa rondrijden. Auto’s bestemd voor Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten worden niet uitgerust met een partikelfilter en die klinken dan ook minder gedempt. Auditography filmde een Audi RS Q8 in Doha, Qatar, en daardoor kunnen we luisteren naar de 4,0-liter Biturbo V8-motor zonder OPF.

De 600 pk, 800 Nm sterke SUV in kwestie is verder uitgerust met alle mogelijk opties, inclusief het Carbon Fiber Pack en 17,3-inch keramische remschijven. Afgezien van rode remklauwen en stiksels, is deze RS Q8 geheel zwart uitgevoerd.

Video: Zo klinkt de Audi RS Q8 zonder partikelfilter

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS7 MTM

2020 Audi RS7 van MTM loopt 340+ km/h

Nederlander crasht met Toyota Yaris T-Sport tijdens Touristenfahrten

Nederlander crasht met Toyota Yaris T-Sport tijdens Touristenfahrten