in

Zo klinkt de Ferrari F8 met een Novitec-uitlaat

De nieuwe Ferrari F8 Tributo is nog redelijk uit de handen gebleven van tuners, maar ontkomt nu niet aan de magie van NOVITEC. Het pakket van de Duitse tuner omvat motortuning, een nieuw uitlaatsysteem, sportveren en hi-tech gesmede wielen.

Voor sommige eigenaren is er niet zoiets als voldoende vermogen, en daar springt NOVITEC handig op in. De ingenieurs hebben een plug-and-play module ontwikkeld voor de ECU van de 3,9-liter V8 twin turbo. De nieuwe mapping zorgt voor een optimalisatie van de injectie en ontsteking van de achtcilinder en wijzigen bovendien de elektronische turbodrukregeling. Dit zorgt voor een stijging van 67 pk en voegt ook 112 Nm toe.

De volgende stap is een hoogwaardige NOVITEC-uitlaatsystemen, voor meer vermogen en geluid, maar ook minder gewicht. Met de roestvrijstalen uitlaat en katvervanger stijgt het vermogen naar 802 pk en 898 Nm koppel

Terwijl de aerodynamische kit van NOVITEC momenteel nog in ontwikkeling is, zijn er al wel 21-inch en 22-inch Vossen-velgen verkrijgbaar in 72 verschillende kleuren. Optioneel kunnen er ook sportveren gemonteerd worden waardoor de rijhoogte met 35mm afneemt.

Video: Zo klinkt de Ferrari F8 met een Novitec-uitlaat

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR 2020 - Atlanta 500 Highlights

NASCAR 2020 – Atlanta 500 Highlights

Subaru Impreza 2.0 GT Turbo met 400.000 km

Klokje Rond – Subaru Impreza GT Turbo met 400.000 km