in

Zo klinkt de nieuwe Lamborghini Countach LPI 800-4

De Lamborghini Countach is terug en je hebt waarschijnlijk de talloze foto’s op internet al gezien. Maar nu kunnen we ook horen hoe zijn V12-motor klinkt!

Voor het geval je het niet weet, de nieuwe Lamborghini Countach LPI 800-4 is een eerbetoon aan het originele prototype dat 50 jaar geleden werd ontwikkeld. Dat prototype kreeg de aanduiding P112, er worden dan ook maar 112 exemplaren geproduceerd van deze retro supercar.

In de basis is deze Countach natuurlijk een Sian/Aventador, maar dan met een andere carrosserie en interieur. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste aandrijflijn die in de Sián ligt, oftewel een 6,5-liter atmosferische V12-motor die 770 pk levert en hulp krijgt van een 34 pk sterke elektromotor. Hierdoor is er in totaal 804 pk beschikbaar, dat via een zevenversnellingsbak naar alle vier de wielen gaat.

De Countach LPI 800-4 sprint in 2,8 seconden naar 100 kilometer per uur en kan een elektronisch begrensde topsnelheid van 356 km/h bereiken. Dat maakt hem de snelste Countach ooit, maar dat is ook niet zo gek aangezien dat model al in 1990 al met pensioen ging.

Video: Zo klinkt de nieuwe Lamborghini Countach LPI 800-4

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rimac Nevera grijpt record voor snelste productieauto

Rimac Nevera grijpt record voor snelste productieauto

Pastrana verbreekt record Mt. Washington Hillclimb

Pastrana verbreekt record Mt. Washington Hillclimb