in

Zo maak je van een stalen velg een BBS-velg

Garage 54 demonstreerde al eens hoe je van een standaard stalen velg een AMG-velg kan maken, nu doen ze hetzelfde trucje maar dan met als resultaat een BBS-velg.

De BBS-velg die ze voor ogen hadden is de Super “RS”, een klassiek tweedelig gesmeed wiel in de populaire BBS-look. Een veel complexer design dan de AMG-velg en er ging dan ook een stuk meer werk in zitten vanwege al die kleine spaken.

De vijf wielmoeren worden bij de BBS Super “RS” normaal gesproken afdekt met een center cap, zodat het lijkt alsof je één centrale wielmoer hebt. Dat was te lastig om na te bootsen voor Garage 54, maar daarvan afgezien is het eindresultaat niet slecht.

Natuurlijk moest de BBS-velg ook even getest worden en dus monteerden ze hem onder een Mercedes-Benz voor een korte testrit. De velg wiebelt een beetje, maar ach, een kniesoor die daarop let.

Video: Zo maak je een BBS-velg

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IKONICK collectie

De IKONICK collectie is een ongelooflijke verzameling

Ford Focus RS Rollenbank

Op de Rollenbank – Ford Focus RS